Când călătoriți în străinătate, este de preferat să aveți la dumneavoastră cardul european de sănătate (CEASS). Acesta reprezintă dovada faptului că sunteți asigurat într-o țară din UE.
Vă atragem atenția asupra faptului că există site-uri care vă propun emiterea contra cost a cardului european de sănătate. Nu accesați niciodată aceste site-uri! Contactați direct en casa de asigurări de sănătate.
Eliberare Card European De Sanatate Brasovl
Sven este suedez și a mers în Franța la schi. În a doua zi de vacanță s-a rănit la un genunchi în timp ce cobora o pantă și a fost nevoie de intervenția unei echipe de salvamontiști. La întoarcerea acasă, Sven a primit o factură pentru plata costurilor de salvare. El a fost nevoit să achite întreaga sumă, întrucât operațiunile de căutare și salvare nu sunt acoperite de cardul european de sănătate.
Peste 4.000 de brașoveni au solicitat în acest an eliberarea cardului european de sănătate, potrivit informațiilor oferite de conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Brașov.
Asiguraţii care au primit carduri naţionale de asigurări sociale de sănătate cu date personale eronate sau au pierdut/distrus acest document vor solicita eliberarea unui nou card la casa de asigurări de sănătate în evidenţa căreia se află.
Cardul de sănătate va asigura accesul la servicii medicale pe teritoriul României. Pentru servicii medicale devenite necesare în timpul şederii temporare pe teritoriul unei ţări din spaţiul UE/SEE/Elveţia, asiguratul poate solicita la casa de asigurări eliberarea unui card european de sănătate (CEASS).
Cererea va trebui insotita de o copie dupa buletinul sau cartea de identitate (certificat de nastere pentru minorii sub 14 ani) si de dovada calitatii de asigurat pe ultimii 5 ani. Termenul de 7 zile lucratoare pana la eliberarea cardului curge de la data inregistrarii cererii. Cardul astfel obtinut este valabil pentru o perioada de 6 luni in orice tara a Uniunii Europene.Casa de Asigurari de Sanatate Teritoriala:Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita Nasaud Botosani Braila Brasov BUCURESTI Buzau Calarasi Caras Severin Cluj Constanta Covasna Dâmbovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Mures Neamt OPSNAJ Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Transporturilor Teleorman Timis Tulcea Vâlcea Vaslui Vrancea
Nume si Prenume:Adresa de domiciliu (Localitatea, Str., Nr., Bl., Ap.):Cod numeric personal (CNP):Telefon (doar cifre, inclusiv prefixul):Fax (optional):Interval orar (se va trece intervalul orar când persoana estimeaza ca va fi prezenta la adresa indicata pentru a primi cardul european de asigurari sociale de sanatate):
Cardul european de asigurări sociale de sănătate este un card gratuit cu ajutorul căruia, la nevoie, puteți beneficia de serviciile acordate de unități medicale de stat în timpul unei șederi temporare în oricare dintre cele 27 de state membre ale UE, precum și în Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția, în aceleași condiții și la aceleași tarife ca asigurații din țara respectivă (în unele țări, serviciile sunt gratuite). Prestațiile acoperite includ, de exemplu, prestațiile acordate în legătură cu boli cronice sau existente, precum și în legătură cu sarcina și nașterea.
cardul este valabil un an din 2016. pana acum a fost de 6 luni. poate fi comandat si prin email la casa de asigurari de unde ai domiciliul cu cerere si copie CI scanate. iti ajunge acasa prin posta romana. acopera urgentele dar si cea privata se refera tot la situatii in care nu ai dori sa te afli.am folosit cardul european de sanatate ca si asigurarea privata inclusiv pt raceli, stari de voma etc.. cu ambele nu au fost probleme.
Este un card gratuit care îți oferă acces la servicii medicale din sistemul de stat în orice țară membră UE, fie că ești acolo în vacanță, la studii sau cu afaceri. Ca cetățean european poți beneficia de tratament de urgență pentru afecțiuni care îți pun viața în pericol și nu pot fi amânate până la întoarcerea în țara ta.
Sven este suedez și a mers în Franța la schi. În a doua zi de vacanță s-a rănit la un genunchi în timp ce cobora o pantă și a fost nevoie de intervenția unei echipe de salvamontiști. La întoarcerea acasă, Sven a primit o factură pentru plata costurilor de salvare. El a fost nevoit să achite întreaga sumă, întrucât operațiunile de căutare și salvare nu sunt acoperite de cardul european de asigurări sociale de sănătate.
Buna,Doina ma numesc. Eu si sotul meu stam in Germania-Hamburg timp de 2 ani,el isi face specializarea acolo la un spital in chirurgie maxilo-faciala.Drept de munca nu are, pentru ca nu i se recunoaste diploma.Pentru recunoasterea diplomei, are de dat 2 examene de echivalare in limba germana.Unul teoretic pe care l-a trecut iar celalalt practic, pe care va trebui sa-l dea in 9 nov 2011. Intre timp eu am ramas insarcinata,sunt in 7 luni si dorec sa nasc in Hamburg.Suntem amandoi posesori ai cardului european de sanatate eliberat de CAS-Bihor,avem drept de sedere iar eu o sa fiu in somaj din 4 oct 2011 (in urma absolvirii unei facultati din romania ,sesiunea iulie 2011).Cum ne sfatuiti sa proceam cu nasterea in Germania,ce formulare portabile ne trebuie pt a fi in regula cu asigurarea medicala pentru a nu suporta cheltuielile nasterii si pentru a avea un medic de familie acolo?Va multumesc!
salut sunt daniela!si noi avem o problema asemanatoare,sotul meu a facut gheverbe luna aceasta in germania si acum vrem sa facem o asig de sanatate,dar ni sa cerut acest formular 104.noi am fost plecati ba in it apoi in romania vreo 2 ani si acum in Germania.in rom am avut asigurare voluntara un an nu stiu daca cu acest an cotizat ne vor elibera acest formular european?si daca trebuie mers personal in ROM
din cate stiu eu treaba asta este valabila pt cardul european de sanatate insa pt formularul S1 nu am auzit asa ceva.tot din cate stiu eu legea spune asa: esti pensionar atunci automat devii asigurat in sistemul public de sanate, drept pe care puteti sa vi-l exportati in alta tara conform legislatiei europene de coordonare in domeniul sistemelor sociale.acum daca ma insel si intradevar exista o astfel de precizare inseamna ca singura solutie care mai ramane este sa platiti contributia la nivelul salariului minim pe ultimii 5 ani.pot insa sa va mai dau o sugestieincercati sa luati legatura cu specialistii de la Europe Direct _ro.htmEi cunosc toate chichitele legislative si va pot oferi consiliere profesionista.
Buna ziua, dupa informatiile pe care le-am citit mi-am dat seama ptr ce anume m-a sfatuit doamna de la CJAS sa imi iau cu mine formularul european de sanatate E104. Nu stiu cum sa procedez mai departe. Poate ma puteti ajuta voi, si va multumesc ptr ca existati!Am ajuns acum o luna de zile cu fetita in Germania la sotul meu, care lucreaza de aprox 3 ani pe Gewerbe in Germania. Am facut toata procedura ptr a o asigura pe ea la o asigurare privata, insa eu am doar formularul european si nu stiu unde sa merg mai departe. Mentionez ca pana in ferbruarie am cotizat zi de zi fara intrerupere la CJAS timp de 10 ani. Acum sunt aici in Germania si nu am nici un fel de asigurare, insa as dori sa pot cotiza in continuare aici in baza acestui formular, este in regula? Ar trebui sa platesc la AOK Germania lunar o suma de bani retroactiv, adica de 1 luna de zile de cand am ajuns aici, ptr a putea fi asigurata in continuare? Daca aveti ceva informatii, v-as ruga mult de tot sa le postati ptr a sti ce urmeaza sa fac mai departe.Multumesc frumos!
Buna ziua,peste aproximativ o luna intentionez sa ma stabilesc in Germania. Precizez ca inca nu mi-am gasit un loc de munca. Intrebarea mea este de ce fel de asigurare am nevoie ? E suficient daca ma duc cu un card european de sanatate ? multumesc
Chi-ar astazi am fost la CNAS Brasov, si mi-au zas ca-n locul cardului de sanatate ami elibereaza un formular S2-n care a fost-locuit cu formularul E 112.Ce sa cred acuma,care formular mi se potriveste an situatia mea. Mentionez ca vreau sa vin-n Germania ca si multi altii,si nu sunt lamurit cu privire la ce formular-mi trebue.In speranta ca o sa-mi dea cineva o explicatie,ai multumesc si o sara buna.
va rog sa imi dati si mie un sfat eu sunt persoana cu grad de handicap in romania la psihiatrie de 10 ani eu primesc in romania o suma de bani si primeste si mama ca insotitor in fie care luna eu nu am lucrat niciodata in romania acum eu mam casatorit in germania si locuiesc cu sotia in germania am domiciliul aici dar am si un domiciliu in romania si casa de a sigurari a sotiei ma preluat ca si coasigurat miau dat cardul de sanatate si sunt persoana cu grad de handicap in germania la neurologie am ms acum primesc bani aici in germania in fiecare luna dar primeste si sotia mea ca insotitor intrebarea mea e e posibil sa am probleme cu statul roman sau statul german k eu sunt persoana cu grad de handicap in doua tari si am insotitori in doua tari si primim bani din doua tari de 6 luni va rog frumos astept un raspuns ce sa fac daca e bine sau e de rau astept un raspuns mai explicit va multumesc anticipat
Cum adica sa beneficiati de contributiile la asigurari de sanatat? Asta nu e posibil.Maxim ce puteti face este sa obtineti cardul european de asigurat de sanatate de la CNAS, valabil 6 luni. Dar acest card nu tine loc de asigurare medicala normala in statul gazda, oricare ar fi acesta din UE, ci este o asigurare ce acopera strict doar urgentele intervenite in timpul calatoriei in alte state UE. Va trebui in Austria sa va incheiati o asigurare medicala normala, in sistem public sau privat, functie de reglementarile legale din Austria.Succes!
Buna ziua,am citit cu interes tot ce s-a postat si doresc sa multumesc tuturor celor care isi impartasesc experientele.Povestea mea: sunt asigurata in RO ca persoana fara venit, imi platesc de mai bine de 5 ani contributia la CASS. Am venit in GE de 2 luni, la prietenul meu, fara card european sau vreun formular completatat in RO. Pana ce imi imbunatatesc germana nu prea sunt sanse sa imi gasesc de munca. Am fost la AOK si ca sa ma pot asigura mi s-au cerut : Bescheinigung über das Ende des Versicherung in Rumänien UND Bescheinigung über die Versicherungszeiten (le vor traduse). Cu aceste dovezi pot sa intru in AOK iar de plata, lunar, vor fi 154,51 euro. Zambind, functionara mi-a spus sa ma casatoresc cu prietenul meu, el fiind in AOK, iar daca nu reusesc sa aduc dovezile de asigurata din RO, sa incerc la o firma privata in GE. Intrebare: nu imi este clar pe care formular trebuie sa-l solicit in RO pentru AOK. Desi, incerc sa mi le descarc de la voi pe toate si sa le citesc mai bine. Va multumesc! 2ff7e9595c
Comments